Yehoshua le Docteur-Shora Kuetu-traduit en roumain


IEOŞUA - DOCTORUL
de Shora Kuetu
Ioan 3: 1-13

N-o sa vorbim iar de nasterea din nou, ci doar despre Persoana lui Ieşua/Iisus. N-o sa incetez sa va repet ca nu am alt mesaj. Chiar de l-as schimba, mesajul asta e mai puternic decat mine, trebuie sa vorbesc despre Iisus Christos sau ’  Ieoşua Maşia’  in evreieste.
1. „ Între farisei era un om cu numele Nicodim, un fruntas al iudeilor.
2. Acesta a venit la Iisus, noaptea, si I-a zis: „Învăţătorule, stim că esti un Învăţător venit de la Dumnezeu; căci nimeni nu poate face semnele pe care le faci Tu, dacă nu este Dumnezeu cu el.”
3. Drept răspuns, Iisus i-a zis: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naste din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.”
4. Nicodim I-a zis: „Cum se poate naste un om bătrân?
Poate el să intre a doua oară în pântecele maicii sale si să se nască?”
5. Iisus i-a răspuns: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă nu se naste cineva din apă si din Duh, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu.
6. Ce este născut din carne este carne, si ce este născut din Duh este duh.
7. Nu te mira că ţi-am zis: „Trebuie să vă nasteţi din nou.”
8. Vântul suflă încotro vrea si-i auzi vuietul; dar nu stii de unde vine, nici încotro merge. Tot asa este cu oricine este născut din Duhul.”
9. Nicodim I-a zis: „Cum* se poate face asa ceva?”
10. Iisus i-a răspuns: „Tu esti învăţătorul lui Israel si nupricepi aceste lucruri?
11. Adevărat, adevărat îţi spun că Noi vorbim ce stim simărturisim ce am văzut; si voi** nu primiţi mărturia
Noastră.
12. Dacă v-am vorbit despre lucruri pământesti, si nu credeţi, cum veţi crede când vă voi vorbi despre lucrurile ceresti?
13. Nimeni nu s-a suit în cer, afară de Cel ce S-a coborât din cer, adică Fiul omului care este în cer.”

In seara asta, Duhul Sfant ne va dezvalui un alt aspect al lui Iisus Christos. Va ziceam ca eu, personal, pana la rapirea Bisericii n-o sa vestesc altceva decat pe Iisus Hristos, asa cum a facut-o Pavel, si Petru si Iacov etc. :  Hristos, Hristos, Hristos si iarasi  El Iehoşua.
Deci, acum, o sa vorbim de alt aspect al Domnului Iisus ce nu e discutat prea mult in biserici si adunari. Despre ce e vorba? E versetul 2. Acest om, era fariseu, ne zice verssetul1.
2. „Acesta a venit la Iisus, noaptea, si I-a zis: „Învăţătorule, stim că esti un Învăţător venit de la Dumnezeu; căci nimeni nu poate face semnele pe care le faci Tu, dacă nu este Dumnezeu cu el.”
O sa vorbim de Iisus Doctorul in seara asta. O sa vorbim de Maiestatea Sa Doctorul Iisus- Hristos. Aleluia!
Deci, voi va numiti medicii: « Domnule Doctor Petrescu, Domnule Doctor Popescu samd.», dar de acum incolo o sa-L numim pe Iisus-Hristos: Doctorul Iisus.  
Intelegeti frati si surori? Dumnezeul nostru, Iisus-Hristos, El e totul, El are totul, El umple totul, El indeplineste orice functie. Si azi? E aspectul doctoral, e functia de rabini a lui Ieşua care o s-o dezvoltam prin harul Sfantului Duh.
Doctorul!
Fiecare om are nevoie de un doctor. O s avorbesc de aspectul asta: Ieşua ca si doctor. Doctor din 2 puncte de vedere: privind invatatura biblica, dar si doctor prvind vindecarea si boala; deci ca si doctor are 2 functii. Prima data ca si doctor in medicina si apoi ca si doctor cu intelesul de invatator al Scripturii. 
Doctorul Iisus.
Si apoi, vom vedea intr-o zi Iisus avocatul, apoi Iisus Pastorul si apoi Iisus Evanghelistul si Iisus Apostolul.
Si de fiecare data, vom incerca sa doevdim cu ajutorul Harului Domnului aspectele slujbei lui Iisus pe pamant si veti vedea cum orice alt aspect uman al Lui vor fi umbrite de divinitatea Sa.  Vezi afla asadar ca nu mai e nevoie sa alergati dupa doctorii oameni, dupa profesorii Cuvantului, ci sa va opriti la picioarele Doctorului tuturor Doctorilor. Aleluia!
Haideti sa vorbim mai intai de Doctorul Iisus Hristos, in calitatea Sa de Invatator al Cuvantului lui Dumnezeu.  
Vedem aici ca un alt doctor pe nume Nicodim, ce era un fariseu, era invatator/profesor desigur caci obisnuia sa predea Cuvantul lui Iahve/Dumnezeu. El obisnuia sa asculte invatatura lui Iisus si Il urmarea peste tot; pana cand intr-o noapte, se duce in secret in casa unde era gazduit Domnul. Intra si-I numeste ‚Stapane’ pe Iisus, caci prin invatatura si minunile Sale, Nicodim recunoaste ca Iisus Hristos este Adonai, Stapanul.
2. Acesta a venit la Iisus, noaptea, si I-a zis: „Învăţătorule, stim că esti un Învăţător venit de la Dumnezeu; căci nimeni nu poate face semnele pe care le faci Tu, dacă nu este Dumnezeu cu el.
Noi, care ‚noi stim’ si de ce nu ‚stiu’? « Eu, Nicodim si prietenii mei doctorii, noi stim, inauntrul nostru ca Tu esti un Doctor venit de la Dumnezeu; adica noi suntem doctori/profesori, e drept, dar Tu esti Doctorul Doctorilor, pentru ca invatatura ce-o dai tu e diferita de alte invataturi oferite de noi in scolile noastre rabinice. ».
Haideti sa ne uitam in Ioan 7 versetele 15 pana la 17:
15 „Iudeii se mirau si ziceau: „Cum are Omul acesta învăţătură, căci n-a învăţat niciodată?”
16. Iisus le-a răspuns: ‚Învăţătura Mea nu este a Mea, ci a Celui ce M-a trimis pe Mine.
17. Dacă vrea cineva să facă voia Lui, va ajunge să cunoască dacă învăţătura este de la Dumnezeu sau dacă Eu vorbesc de la Mine’.”
Prieteni, Biblia ne zice putin mai departe... uitati-va in versetul 14:
14.” Pe la jumătatea praznicului, Isus S-a suit la Templu. Si învăţa norodul.”
Ce e cu totul desodebit in slujba doctorala a lui Iisus? E ca El n-a studiat niciodata Scriptura. De acord? Inseamna ca El n-a calcat niciodata intr-o scoala rabinica.  
In timpul Bisericii primitive, existau 2 mari scoli rabinice: Scoala lui Şamai , un om radical si Scoala lui Hillel. Gamaliel, omul ce l-a invatat pe apostolul Pavel era nepotul lui Hillel. Hillel era moderat, un mare profesor. In aacea vreme, aceste 2 mari scoli erau renumite, in vremea lui Iisus si in timpul sec. I era noastra. Toti evreii mergeau sa invete acolo. Erau tare respectati studentii si profesorii lor.
Vedeti, evreii, scribii, marii doctori ai Legii, fariseii, toti si-au dat seama ca un om cu numele de Ieşua invata cu o asa mare autoritate de care ei duceau lipsa., incat erau socati de doctrina Sa de fiecare data cand Il auzeau invatand poporul. Biblia ne zice ca El nu invata cum invata lumea. Nu, Iisus umbla printre lume, era vazut; El nu invata ca ceilalti.
Asadar, orice Doctor trebuie sa aibe o doctrina. De aceea, Cuvantul ne zice ca ei Il aud pe Iisus invatand, in timpul sarbatorilor: „Iisus S-a urcat la Templu si invata norodul.” El obisnuia sa petreaca mult timp invatand lumea. Ieşua... trebuie sa stiti asta. De-aia, orice persoana care se pretinde ca apartine lui Hristos isi petrece mult timp invatand ea insasi Scritpura. Si tocmai acest lucru lipseste in adunarile si bisericile noastre: invatatura biblica: luam 1 sau 2 pasaje biblice si letinem in balanţa ca pe niste  talere.  Le luam din context, ce cauzeaza confuzie pentru crestini si de-aia asa multi oameni, desi frecventeaza biserici evanghelice de chiar 20 de ani, nu-s inca invatati, formati, nu-si cunosc inca slujba/ministerul, nu stiu ce daruri au si nici ce chemare. Exista o problema. De ce? Dincauza aspectului Ieşua-Doctorul, Ieşua- Invatatorul, deci din cauza caracteristicilor de doctro ale lui iisus, care n-au fost intelese pe deplin. Intelegeti? 
Si Iisus a inceput sa invete in Templu... ca si invatator/doctor. Probabil S-a asezat jos caci Il vedem adesea sezand, caci n-avea pupitru/avon ca noi astialalti. Statea linistit jos cand le vorbea. Invata multimea in multe parabole si o sa vedem asta in curand in Psalmi. E un psalm care zice asta.  
Si deci Ieoşua ii invata in templu si fariseii erau, adica auzeau invatatura Sa, apoi si scribii erau acolo si auzind ce spunea Domnul erau socati si se consultau intre ei zicandu-si: „Cum de se poate ca un om asa de tanar in varsta de numai 30 de nai sa cunoasca Scriptura mai bine ca noi?” Cu toti evreii erau surprinsi. Si Iisus-Hristos le zice:   
16 „Învăţătura Mea nu este a Mea, ci a Celui ce M-a trimis pe Mine.”
Cu alte cuvinte: « Invatatura Mea».
Orice doctor trebuie sa aibe o doctrina, o invatatura. Orice slujbaj al Domnului trebuie s aaibe un mesaj. Si Iisus-Hristos ca si Doctor al Doctorilor avea si are si El o doctrina, o invatatura; El zice ca doctrina Lui nu vine de la El, adica de la Iisus-Hristos Omul.
17. Dacă vrea cineva să facă voia Lui, va ajunge să cunoască dacă învăţătura este de la Dumnezeu sau dacă Eu vorbesc de la Mine.
Invatatura lui Ieoşua. O s-o vedem in curand. Ieoşua in calitate de Doctor,ce ne-a invatat El?  Ieoşua, ca si Doctor, care ii era doctrina despre cladirea lucrurilor? Ieoşua, Doctorul, in doctrina Sa, se scuza oare fata de oameni? Privea aceasta dcotrina lauda servitorilor Domnului?   Intelegeti, frati si surori, El era un Doctor si cum nu se poate disocia Doctorul de Doctrina sa, nu putem nici noi separa pe Iisus de Invatatura Sa, pentru ca un Doctor fara invatatura nu mai e Doctor.
Mai precis, doctrina il face pe un om doctor. Dar, ce-L face pe Ieoşua, Doctorul Doctorilor? Tocmai Doctrina Sa. Ceea ce L-a facut pe Iisus-Hristos cat timp era aici, pe pamant, Doctorul prin excelenta era tocmai Invatatura Lui. 
Si o sa vedem ce fel de invatatura ne da El. O s-o vedem in seara asta. O sa-L prezentam pe Doctorul Iisus-Hristos si desigur, doctrina Sa.  
Deci, ca si Doctor, El a zis ca exista o doctrina pe care o apara El nu vine de la  El. Doctrina- invataura.
Ieoşua le zice ucenicilor in Matei 28 versetele 19 & 20:
 19. Duceţi-vă si faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui si al Fiului si al Sfântului
Duh.
20. Si învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Si iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârsitul veacului.”
Vedeti doctrina lui Iisus? El a incredintata-o apostolilor: „Invatati tot ce v-am poruncit.”
Asadar, ca Dascăl, Iisus-Hristos si-a delegat doctrina Sa apostolilor.  
El le-a cerut ca doctrina Lui sa fie raspandita, sa fie invatata. Doctorul Iisus Hristos din Nazaret.
Sa citim Ioan cap.7: 40 – 53:
40.”Unii din norod, când au auzit aceste cuvinte, ziceau: „Acesta este cu adevărat Prorocul.”
41. Alţii ziceau: „Acesta* este Hristosul.” Si alţii ziceau:
42. „Nu zice Scriptura că Hristosul are să vină din sămânţa lui David si din satul Betleem, unde era David?”
43. S-a făcut deci dezbinare în norod din pricina Lui.
44. Unii din ei voiau să-L prindă; dar nimeni n-a pus mâna pe El.
45. Aprozii s-au întors deci la preoţii cei mai de seamă si la farisei. Si acestia le-au zis: „De ce nu L-aţi adus?”
46. Aprozii au răspuns: „Niciodată n-a vorbit vreun om ca Omul acesta.”
47. Fariseii le-au răspuns: „Doar n-aţi fi fost dusi si voi în rătăcire?
48. A crezut în El vreunul din mai marii nostri sau din farisei?
49. Dar norodul acesta, care nu stie Legea, este blestemat!”
50. Nicodim, cel care venise la Isus noaptea si care era unul din ei, le-a zis:
51. „Legea  noastră osândeste ea pe un om înainte ca să-l asculte si să stie ce face?”
52. Drept răspuns, ei i-au zis: „Si tu esti din Galileea? Cercetează bine, si vei vedea că din Galileea nu s-a ridicat niciun proroc.”
53. (Si s-a întors fiecare acasă.)”

Observam aici ca fariseii vroiau sa-l intemniteze pe Doctroul Iisus din cauza doctrinii Sale ce-i deranja.  Invatatura Sa se raspandea ca vantul si era contrara invataturii lor, era impotriva invataturilor date de farisei, contrara asa-zisului ’drojdie’ a fariseilor si a lui Irod - cum o numea Iisus.  
Ei trimit paznici templului sa-l aresteze pe Doctorul Iisus. Paznicii isi iau armele si merg sa-l prinda pe Iisus si cand ajung acolo unde era Domnul, Biblia ne zice ca dupa ce L-au ascultat pe Domnul Iisus, dupa ce au auzit Invatatura Lui si s-au intors inapoi la farisei, la marii preoti si la invatatorii Legii( saducheii). Acestia din ruma i-au intrebat: «Bine, bine dar unde-i Iisus? » Si paznicii au raspuns: « Niciodata n-a vorbit vreun on ca Omul acesta. »
Invatatura Lui era in asa fel incat nimeni nu ramanea la fel, doctrina lui  was so that no one remained the same, the doctrine of Iisus Hristos din Nazaret n-a lasat pe nimeni indiferent. Doctorul Iisus, prin invatatura Sa a adus si inca aduce dezbinare. Este spus aici ca era diviziune intre evrei: unii erau pentru El si altii impotriva-I; acesta e adevaratul mesaj.
Daca o persoana invata Iisus Doctorul, adica mesajul doctoral al lui Iisus, aceasta persoana va aduce diviziune in tara, in orasul/satul unde traieste, e biblic. Acea persoana va fi mereu intre o reputatie buna si rea.  
Domnul a spus-o: « Veti fi urati din cauza Numelui Meu. » si Numele Lui e Cuvantul lui Dumnezeu, conform Apocalipsei cap. 19 v 12 - 13.
12 „Ochii Lui erau ca para focului; capul îl avea încununat cu multe cununi împărătesti si† purta un nume scris pe care nimeni nu-l stie, decât numai El singur.
13. Era îmbrăcat cu o haină înmuiată în sânge. Numele Lui este: ‚Cuvântul lui Dumnezeu’.”

Paznici au plecat fara sa-L aresteze si au zis: « Nimeni, niciodata n-a vorbit ca El. »
Vedeti de ce nu este trezire in majoritatea bisericilor noastre, stiti motivul? De fapt, nu e doar unul, sunt mai multe: exista pacatul desigur si apoi multi pastori/preoti, numerosi crestini n-au fost invatati de Insusi Doctorul Iisus-Hristos. Intelegeti? Aici sta problema. Multi au fost invatati de oameni si oamenii dau doar ce au. Astazi, marea majoritate a doctorilor din bisericile noastre, majoritatea invatatorilor, a conducatorilor si a preotilor/pastorilor sunt teoreticieni ca cineva care vorbeste despre Darwin fara sa-l fi intalnit vreodata pe Darwin.  
Asadar, poti apara o teorie fara sa cunosti persoana care i-a pus bazele, omul care e originatorul a tot ce spui. A fi un teoretician si a fi un ucenic sunt 2 lucruri total diferite, total opuse.
Un ucenic e cineva care dupa ce-a primit invatatura de la stapan merge si-o rescrie, dar nu doar verbal, ci cu o viata transformata.  
Deci, paznicii templului au zis:  the Temple guards said: « Nimeni niciodata n-a vorbit ca omul asta. »
Totusi, Iisus-Hristos n-a invatat vreodata Scrpturile. Stiti de ce? Pentru ca El este El Insusi Scriptura, Cuvantul. N-a invatat Cuvantul pentru ca El e Cuvantul lui Dumnezeu. E ca atunci cand spunem Iisus este viata- atunci nu insemana ca El are viata, ci El e Viata. Cand spunem Iisus este focul, nu e doar ca El are focul, ci este Focul. Cand zicem Iisus-Hristos are apa de dat, inseamna ca El e si Apa, Apa Vietii. E teribil, fratilor. Asadar, El e Doctorul prin excelenta. El are Cuvantul, El este Cuvantul.
Nu Il poti sluji intr-adevar pe Dumnezeu daca nu L-ai intanit nicodata pe Iisus Doctorul. Nu poti cunoaste Biblia daca Iisus nu ti-a predat-o. Vreti sa va dovedim ca Iisus e Doctorul, Dumnezeu Insusi si Doctorul prin excelenta?   
Suntem in Ioan, Duhul Sfant o sa ne ajute ca intotdeauna, suntem pe acale sa inaintam in intelegere aici;  Ioan  cap.16 versetele 12 - 15
„12. Mai am să vă spun multe lucruri, dar acum nu le puteţi purta.
13. Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit si vă va descoperi lucrurile viitoare.
14. El Mă va proslăvi, pentru că va lua din ce este al Meu si vă va descoperi.
15. Tot ce are Tatăl este al Meu; de aceea am zis că va lua din ce este al Meu si vă va descoperi.”
Lauda Domnului!

Apoi Ioan 14: versetele 15 – 16:
15. „ Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele.
16. Si Eu voi ruga pe Tatăl, si El vă va da un alt Mângâietora, care să rămână cu voi în veac.”

Si vs. 26 „ Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl în Numele Meu, vă va învăţa toate lucrurile si vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.”

Deci, ni se spune aici despre Duhul Sfant, Duhul Sfant e Dumnezeu Insusi pentru ca Biblia ne zice in Ioan 4 ca Dumnezeu e Spirit. Si Spiritul lui Dumnezeu e numit si Spiritul lui Iisus.  
E acelasi Spirit/Duh care, desigur, i-a inspirat pe profeti. 1 Petru 1  ne zice ca profetii precum Ilie, Elisei si Ieremia aveau in ei Duhul lui Iisus-Hristos. Intelegeti?
In concluzie, Dumnezeu e Invatatorul prin excelenta. E Iisus Invatatorul.
Iisus a zis ca atunci cand Duhul va veni, El ne va invata toate lucrurile. De aceea va da mesaje inspirate; imi da si mie sa impartasesc cu voi. Nu-s eu cel ce le fce, eu n-am invatat si pentru informatia dvs., va reamintesc iarasi ca n-am certifcatul de clasele gimnaziale (gradul 3 in Frnata). Tot pentru voi, aflati ca mi-am facut scoala in Palaiseau, o suburbie sudica a Parisului, fratilor. Am facut apoi anul 4 tehnic. In vremea aceea, guvernul francez a infiintat clasele tehnologice pentru tinerii ce nu vroiau sa studieze, care isi neglijau studiile si noi am fost primii care am beneficiat de acest, pot sa-i zic, har. Asadar, am terminat a-4-a clasa, si pe a-3-a si cand sa-mi iau brevetul, prietenilor, am picat. Intelegeti, frati si surori? Deci, opriti-va, gata nu mai zic nimic in plus. Asadar, intelegeti ca n-am niic o scoala biblica. N-am invatat la nici un institut biblic; ci e Doctorul Doctorilor care m-a invatat si mainvatta zilnic. Deci, daca n-am nimic macar brevetul gimnazial, cum as putea, oare, avea bacul? Nicidecum. Dar pot sa spun ca cu harul Domnului, pot vorbi tuturor doctorilor, farmacistilor, personalului medical si tuturor oamenilor... Pentru ca nu-s eu , ci e Doctorul Doctorului. Si oamenii vin si asculta si zic: ’nu, a invatat Scripturile.’ Nu!!! Asta e deosebirea... ei bine, bratilor, cred ca am socat cateva persoane. Cu siguranta.
Aleluia! Lauda lui Dumnezeu!
Putem invata stiinta, medicina...legislatie... Da, frate, totul e datorita harului Doctorului Doctorilor.
Pot sa va intreb, pe voi avocatii, care a fost primul cod civil? Primul? Eu pot sa zic, gratie Domnului. A fost Cuvantul. Tu, care esti doctor, vorbeste putin d emedicina... Si noi putem vorbi despre asta.  
Se poate, prietenii mei, atunci candIl avem pe Doctorul Doctorilor; omaneii vor zice: « Nu, nu se poate, are doar bacul...»  Nu e adevarat, de-aia suntem slujbasi nevrednici. Asta e deosebirea dintre intelectuali si oamenii inteligenti.  Nu-s intelectual, ci-s destept si nu-i totuna.  Intelectualismul e atunci cand citesti carti multe, pe ici pe colo, te lasi format de Babilon si apoi te rasplatesc cu o diploma si ajungi sa ai ochelari si sa te crezi intelectual. Dar un om destept e cineva care e convins ca Dumnezeu Si-a pus mana peste el/ea pentru ca Biblia ne zice ca intelepciunea lui Dumnezeu ne face destepti/inteligenti.
Vedeti, fratilor?
Deci, poti vedea pe cineva care n-are niciun fel de invatatura, dar care e inteligent si cu adevarat iute in gandire si care vede de departe si cunoaste cum sa coordoneze lucrurile. Aceasta e Perosna lui Ieoşua; doar El e Cel ce va transforma in acest fel. Desigur, fratilor. Fara Iisus n-as putea vorbi asa singur, eu sunt nul, nu-s nimic!!! Da, fratilor.  
Dumnezeu Doctorul Doctorilor!
Am mers odata la Libreville (Franta-n.tr.) intr-o misiune si am inceput sa impartasesc Cuvantul si erau multi profesori si teologi ai Cuvantului. » Dar le-am rapsuns: « Prieteni, n-am nici certifcatul gimnazial. N-am mers la nicio scoala teologica, in niciun insittut biblic. E Duhul Sfant care ma invata pe mine. » N-au vrut sa ma creada. Dar acesta e adevarul, prietenii mei.  
De aceea, atunci cand Il descoperim pe Ieoşua/Ieşua Ma’shia/Mesia, Doctorul Doctorilor, frati si surori, oamenii nu inteleg, nu pot, sunt complet depasiti in inteligenta lor umana de ce spune Dumnezeu, de cum va lumineaza Domnul, de revelatia Cuvantului Sau. Si de-aia Dumnezeu cere ca Fiul Sau sa fie preamarit,ne zice ca Iisus e El Insusi Dumnezeu, pentru ca fratilor, vedeti, tot ce se intamnpla acum cu noi, noi suntem nimicuri, totul insa vine de la Domnul si fie ca toata slava sa-I fie data Lui. Aleluia!
Domnul ne zice ca Duhul Sfant ne invata toate lucrurile. Frati, surori, vedeti, Iisus nu zice ca Duhul Sfant ne va invata doar un aspect din doctrina lui Hristos. El ne zice ca  ne va invata TOT.  Aceasta inseamna ca o persoana poate fi invatata de Duhul Sfant, de catre Ieşua in calitatea Sa de doctor, desi n-a intalnit vreodata un pastor/preot (Aceasta se intampla in traile musulmane si in Asia. Iisus se dezvaluie oamenilor asa cum i S-a aratat apostolului Pavel.-n.tr.) ...Sa admitem ca te-ai convertit azi; Dumnezeu Insusi te invata si cand o sa intalnesti un preot/pastor/calugar, un mare doctor ce-a tradus Biblia in germana sau franceza daca vreti, atunci cand acest doctor/invatator va invata lucruri gresite, erezii, ei bine, atunci Duhul care te invata pe tine iti va zice: « Nu-i advevarat!» Si n-o sa poti primi invatatura lui; este ceva in tine care va respinge acea invatatura; vei simti antipatie fata de preot/pastor si in mod literal vei respinge total/ categoric invatatura lui. Cu toate astea esti de-abia convertit la Hristos. 
Vedeti?
Si apoi ceilalti fara Duhul in ei iti pot zice: « Pai, nu, tu esti  nou convertit, esti mandru, acest om e un mare invatator, e un mare teolog…» Dar tu o sa spui ca este ceva in tine care nu-l lasa sa-l accepti, ca nu poti primi doctrina lui. Asa lucreaza Ieoşua, Doctorul Doctorilor cu copiii pe care-i formeaza.
Noi oamenii am neglijat aspectul de invatator din slujba/ministerul Domnului, am inlocuit-o cu oamenii doctori, cu fiintele umane. De aceea i-a inspirat diavolul pe oameni, pe religiosi de-au pus in fucntiune scoli biblice unde nu invata pe Hristos conform adevarului, ci fac studenti biblici si invatta filozofie chiar. Vedeti, fratilor?  
Pun in practica scoli teologice unde oamenii devin poluati, formati pana la punctul de cred ca Iisus-Hristos nu S-a nascut  in mod miraculos, prin virtutea Duhului Sfant, nici c-a murit si c-apoi a inviat.  Numerosi doctori/dascăli, prieteni, pun la indoiala (in privat sau chiar in public-n.tr.) chiar divinitatea lui Ieoşua, nasterea miraculoasa, moartea sa pe cruce si invierea Lui. Totusi, sunt toti invatatori/doctori si toti predau in scoli teologice.
De ce? Sunt Doctori pentru ca au cunostiinta,dar n-au fost invatati de Doctorul Doctorilor. Si asta e ceea ce conteaza. Intelegeti? Doctorul Doctorilor ne invataa prin Duhul Sau cel Sfant. Mergem intr-un alt pasaj pe care Domnul mi-l da: 1 Ioan cap. 2 v 20, 26 si 27:
20. „Dar voi aţi primit ungerea din partea Celui Sfânt si stiţi orice lucru.
26. V-am scris aceste lucruri în vederea celor ce caută să vă rătăcească.
27. Cât despre voi, ungerea pe care aţi primit-o de la El rămâne în voi si n-aveţi trebuinţă să vă înveţe cineva; ci, după cum ungerea Lui vă învaţă despre toate lucrurile si este adevărată, si nu este o minciună, rămâneţi în El, după cum v-a învăţat ea.”

Unul dintre rolurile noastre cand ne cheama Domnul este sa invatam pe altii.  Invatarea. O persoana nou convetita, un om care a experimentat o adevarata converisune nu are nevoie de pastor, d eapostol, d eprofet, de un om invatator, de un evanghelist ca sa-i zica ce e aia pofta de exemplu, nu! Stie ca e pacat! Duhul Sfant produce nasterea din nou in inimi. Duhul Sfant, deci Ieoşua ca Dumnezeu Insusi si ca Duh ne invata automat lucurile elementare. Asadar, daca intalnesti un alt crestin, o persoana care isi zice crestin si frecventeaz ao adunare locala si nu stie ca pofta e pacat, ca impudicitatea e pacat, n-o sa fie complicat sa va dati seama ca acea persoana n-a primti invatatura de la Doctorul Iisus-Hristos. Cu alte cuvinte, ace apersoana nu e mantuita. Desigur, fratilor. E atat de clar. De aceea trebuie sa ne intoarcem la doctrina Doctorului Doctorilor Iisus-Hristos. Nicodim zicea:  « Noi stim, noi, religiosii, stim ca esti un Doctor venit de la Dumnezeu. »
Fratilor, slujba doctorala nu e ceva obisnuit, pentru ca Maretul Doctor e Acela care ne face sa stam in doctrina sa, care ne inradacineaza in doctrina aceasta. El ne face sa ne adancim in Cuvant/Biblie. El ne cladeste pe Cuvant, ne pune bazele cu invatatura Sa. De aceea Pavel, ca si Doctor, putea sa-i invete pe aomeni toata noaptea. Sa inveti poate fi o nopate intreaga de supunere fata de Duhul Sfant si asa era si cu Domnul Iisus/Ieoşua ce invata uneori pe norod cat era ziua de lunga..
Dar, acum , uitati-va la adunarile/bisericile noastre, o sa ne uitam la un pasaj aici si-o sa vorbim despre afaceri si calatorii. Pentru ca nu-s invatati de Domnul, de-aia merg oamenii la vanat de draci, sau il vaneaza pe diavol insusi...desi el a fost vanat si biruit acum 2000 de ani...dar oare cu ce sa-l biruie? Cu ce fel de invatatura, cu ce doctrina, sau mai bine zis: cu ce putere? Vedeti, frati si surori. Cuvantul.  Temeliile/fundatiile n-au fost puse bine pentru multi crestini...
Iisus Doctorul!
Ioan ne zice (in 1 Ioan cap. 2 vs. 27-n.tr.) Cât despre voi(...)n-aveţi trebuinţă să vă înveţe cineva’, inclusiv de catre el, apostolul ; ci zice ca le scrie : „în vederea celor ce caută să vă rătăcească..”(vs26)
Adica falsii doctori/invatatori, falsele ministere/slujbe. Nu aveti nevoie ca noi sa va invatam pentru ca umplerea cu Duhul va va invata toate lucrurile. De aceea un copil al lui Dumnezeu cand el/ea Il intalneste pe Iisus Docotrul, desi i se spune: «Cutare frate sau cutare sora cu care lucrezi tu e vrajitor, ghiceste, face vraji...», Duhul lui Dumnzeu ii va zice ca nu e adevarat. Ii va zice ca e o minciuna! Va fi tulburat si framantat doar cateva zile pentru ca Duhul lui Dumnezeu o sa-l sau o s-o invete in cursul noptii, in somn. Iisus Doctorul ii va zice: « Acesta e slujitorul/slujitoarea meu/mea, nu te misca. »Dar aceia destinati iadului, vor zbura ca si frunzele uscate. Frunzele uscate-oamenii pierduti - sunt duse de tot felul de vanturi-simbolul doctrinelor.  Dar un copil al lui Dumnezeu care einvat  at de Duh, fratilor, el/ea nu mai e tulburat(a) pentru ca Duhul il/o invata; asta e deosebirea. Pot auzi tot felul de acuzatii sangeroase, tot felul de rautati despre frati si surori, nu se mai tulbura atata timp cat Invatatorul le zice adevarul; si acesta este Cuvantul. De aceea, vedeti, astazi, mesajul acesta dat de Dumnezeu despre intoarcerea la Cuvant, impotriva carora multi preoti/pastori se unesc desi printre ei si unii care cunosc adevarul, precum  Nicodim, deci acest mesaj e primit de oamenii simpli dornici sa faca voia Domnului si nu a oamenilor. Cei cei i se opun, o fac din diverse motive: personale, financiare etc.  Multi altii o fac pur si simplu fiindca sunt invaluiti, (au un val peste ochii sufletului.-n.tr.)
Dar, o sa vedeti ca oamenii de-abia convertiti vor primi invatatura (despre intoarcerea la Cuvant, la ce zice Biblia, caci nu mai suntem sub Lege, fara corale caci fiecare crestin e chemat sa-l slaveasca pe Dumnezeu, fara zeciuiala, fara duminica sau sambata ziua Domnului –Hristos e Sabatul nostru si doar in vesnicie sau la venirea Sa o sa intram in odihna, caci El singur e Odihna, fara sutane si costume, fara preot/pastor intermediar intre enoriasi si Domnul etc.-n.tr.) De ce? Pentru ca deosebirea dintre un adevarat om al lui Dumnezeu si un slujbas nevrednic nu consta in timpul petrecut in crestinism, (care e o religie) si nici de numarul de ani petrecuti in biserici/adunari; deosebirea consta  in Cine te invata, in Invatator, in Cel ce te instruieste. Daca Ieoşua e Cel ce-i invata pe noii convertiti, atunci ei vor intelege Cuvantul lui Dumnezeu desi pare greu de inteles; ei vor intelege acest Cuvant/Biblia!
Deci, pot exista crestini de 30 de ani care sa nu inteleaga mesajul de azi pentru ca n-a fost invatat de Doctorul Iisus, ci de catre oameni. Intelegeti, fratilor? Conteaza! Iisus i-a invatat enorm pe ucenici, Si-a petrecut timpul invatandu-i in predici, fratilor.  
Remarcati bine ca El obisnuia sa intre in sinagogi, dar nu pentru a predica, predica Ieoşua e cea Care ne invata. E o Persoana. El le-a zis apostolilor: « Invatati-i sa tina poruncile… ». Invataura, doctrina Domnului consta in observarea pirncipiilor Lui, principii de calauzire, prietenii mei, ca sa atingem obiectivele pe care Dumnezeu le-a planuit pentru noi.   
Si, fratilor, Cuvantul e clar. Eu ma primit invatatura mea de la Iisus si asta nue  mandrieFratii si surorile pot desigur sa ma invete, e adevarat, dar mai intai sunt invatat de Duhul Sfant. Si nu vreau alta invatatura. Ah, nu! Vreau sa primesc in primul rand invataura de la Duhul lui Dumnezeu.  Cand imi deschid Biblia, ma rog lui Dumnezeu sa ma invete. Refuz invatatura oamenilor care pot sa ma inchida intr-o cutie, intr-un cocon, intr-o functionare complet religioasa, deci vreau sa  primesc invatatura Duhului Sfant.  
De aceea, de fiecare data imi zic: Fii atent la ce invatatura impartasesti… » de ex. despre zeciuiala, cand Domnul mi-a zis in trecut asa: ‘Zeciuiala e lege, vezi, invata asta pe poporul meu.’  Ei bine, am facut-o. Multi dintre colaboratorii mei nu au fost de acord, ca sa stiti asta, si de-aia m-au si parasit. Ei bine, le-am zis ca eu raman fidel invataturii acesteia. (…)
Iisus Doctorul Doctorilor!
Si cand apoi mi-a zis: « Scapa-te de grupul de lauda si inchinare. Poporul Meu e compus din inchinatori ce Ma adora, fiecare din ei poate intona un cantec cum zice Cuvantul. » Desigur ca asta v-am invatat. Apoi mi-a zis: « Da autonomie pentru ca e scris. », deci am dat autonomie adunarilor. (precum apostolul Pavel, tuturor adunarilor din Franta si din alte tari-n.tr.)
Acesta e adevarata invatatura. Cea primita de la El.
Asadar, daca un predicator, un om al lui Dumnezeu vrea sa predice sau un invatator vrea sa-si atinga obiectivele, ei trebuie mai intai sa fie invatati de Duhul Sfant, prin Iisus Doctorul; altfel nu va avea biruinta, vor fi loviti pe loc, nu vor fi descoperiri, nu va mai putea fi nimic de facut.
O multime de pastori si de lideri, stiti bine ca nu se schimba niciodata si vor exista inca asa preoti/pastori si astfel de conducatori si peste 20 de ani. Nu va exista progres. De ce? Pentru ca raman atasati  de invatatura parintilor lor in credinta si nu-L lasa pe Duhul Sfant sa-i invete mai intai. Cu alte cuvinte, un om care e invatat de Duhul Sfant si care la randul lui el invata pe altii, ei bine, il simtim  de departe, e diferit , pentru ca acolo e VIATA. Intelegeti, fratilor? Pentru ca omaneii isi pot schimba viata, caracterul, doar aceia care-s in Dumnezeu, desigur.  
Ieoşua, the Doctorul Doctorilor!
In varsta de 12 ani, Ieoşua, in templu, le pune aintrebari marilor doctori/teologi. Si acestia din ruam erau surprinsi de cunostiinta Lui- un baietel de 12 ani. Pai, e normal, el era si ramane Doctorul vesnic!
Haideti sa ne uitam acum la invatatura lui Ieoşua in calitate de doctor.
Pentru informatia dvs., exista macar 4 capitole in Biblie care au invataura lui Iisus Doctorul.   4 capitole si trebuie neaparat sa ni le amintim, ca si crestini. In ele avem un ansamblu a doctrinei lui Ieoşua.
 Matei cap. 5 versetele1 & 2.
1.„Când a văzut Iisus noroadele, S-a suit pe munte; si după ce a sezut jos, ucenicii Lui s-au apropiat de El.
2. Apoi a început să vorbească si să-i înveţe astfel:”

Aici, vedeti, se adunase lumea, nu-i asa? Si ce-a facut Iisus? A mers si-a asezat jos pe pamant. Adevarat sau fals? Pai, azi, daca stai jos, vin oamenii si-ti zic:  « Nu mai are ungere divina.  » Suntem religiosi, nu-i asa? Plini de obiceiuri... it? V-ati dat seama de asta? (ca Shora statea asezat-n.tr.)  V-ati zis cu siguranata: « Ce-a patit? E Normal?». Totusi, urmez exemplul Domnului.  
Dar, vedeti ca s-a asezat jos pe munte. Oh! Dumnezeul meu! Daca eram noi, am fi cerut o scena, costum si cravata-frumoase, ambele.  Am fi cerut un pupitru si deasemenea cei mai frumosi pantofi.  Si am fi testat cum se cade microfoanele mult inainte. Am fi sarit sus si jos ca niste vrabiute, frati si surori, ca sa ne dovedim ungerea « ehhhhhehhhhhhhehhhhhh ». Si, in final, ne-am fi dat numarul de telefon si adresa postala si am fi cerut enoriasilor: « Sunati-ma pentru ca sa va pot jefui mai bine. » Asta nu-i Evanghelia lui Hristos! Asta e Evanghelia Americana sau Australiana! Dumnezeu sa ne deschida ochii.  
In seara asta o sa vedeti ce insemana ungere doctorala. Ieri, am inotat in ungerea profetica evnaghelica, azi vorbim despre ungerea doctorala. Trebuie sa-i facem pe oameni sa stea jos.  Dumnezue face bine lucrurile! Aleluia!.
Ieoşua s-a asezat jos pe munte; ce va zice asta? Nimic? Moise, el primise Torah/Legea tot pe munte. Pe care munte? Muntele Sinai, nu-i asa? Acolo a primit el Torah. Moise a zis: „Dumnezeu, va trimite alt profet ca mine,  de cuvantul Lui sa ascultati.”
Si cand Ieoşua a venit, El si-a dezvaluit doctrina/invatatura pe Muntele Maslinilor. Da? Si in plus El, Iisus, e numit si Muntele.
Si apoi, in Matei 5:1-2, avem invatatura lui Ieoşua. Deja aici in in Matei 5 avem mai multe doctrine. Exista o doctrina si apoi alte doctrine. Asa incepe invatatura lui  Ieoşua. Si inuantru ei exista mai multe aspecte; el a dezvaluit mai multe aspecte, nu-i asa? Si ce-a zis?
Vs. 3 „Ferice de cei săraci în duh, căci a lor este Împărăţia cerurilor!”
Ne oprim aici cateva secunde…

« Saracii in duh » cine-s astia? Ieoşua a zis ca e greu pentru un bogat sa intre in rai. Saracii in duh/spirit e un termen ce multi nu l-au inteles sau l-au inteles gresit, fratilor; inseamna oamenii neintelesi, cei ce n-au mare lucru, multe certificate sau diplome. Ei nu-s marii filozofi ce pot fi intelesi cu usurinta, dar apuca gandirea lui Dumnezeu pentru ca nu for rationalizeaza ca altii. De altfel, cu veacul asta al luminii din vest, multi europeni nu-s saraci deloc in duh pentru ca satan a adus un alt fel de lumina ca sa-i impinga spre mandrie datroita cunostiintei care ‚umfla’ omul.
In plus, pe langa faptul ca saracii in duh inseamna ‚needucati’, in termenul folosit de oameni,  mai exista si saracii propriu-zisi. Uitati-va la ucenicii Domnului...erau saraci (sau devin saraci precum Matei ce-si da averea la saraci.-n.tr.) Si cand Iisus le zice la bogati: parasiti ce aveti si dati la saraci si urmati-ma, multora nu le pica bine si mai ales tanarului bogat. Ce vrea Domnul sa ne invete aici? Doctrina lui Iisus e mai usor de inteles de catre cei saraci decat de bogatani. Pentru ca e o doctrina care tinde sa ne elibereze de noi insine si sa ne scape de bunurile materiale.   
Aceasta e invatatura Domnului Ieoşua. Regatul ceresc e rezervat celor saraci, pentru ca ei inteleg Cuvantul lui Dumnezeu mai usor caci practica/au mai putin rationament.
4. Ferice de cei ce plâng, căci ei vor fi mângâiaţi!
Si cei ce vor sa fie mangaiati, trebuie sa fie mai intai sa sufere, sa fie persecutati ne zice Biblia.
Ce vrea sa insemne asta? Suferintele fac parte din viata crestina, conform Bibliei: 1 Tesalonicieni 3.
5.Astfel, în nerăbdarea mea, am trimis să-mi aducă stiri despre credinţa voastră, de teamă ca nu cumva să vă fi ispitit ispititorul, si osteneala noastră să fi fost degeaba.
6. Dar chiar acum a venit Timotei de la voi la noi si ne-a adus vesti bune despre credinţa si dragostea voastră, că totdeauna păstraţi o plăcută aducere aminte despre noi si că doriţi să ne vedeţi, cum dorim si noi să vă vedem pe voi.”

In doctrina sa, El ne incurajeaza sa ne fie foame dupa Dumnezeu ca sa traim trezirea, asta e doctrina Sa. Dar, satan ne impinge sa vrem manioc si chikooang, (droguri-n.tr.), chikooang, sa ne indopam de carne, pasta, branza, etc.
In invatatura Sa:
5. „Ferice de cei blânzi, căci ei vor mosteni pământul!
6. Ferice de cei flămânzi si însetaţi după neprihănire, căci ei vor fi săturaţi!
8. Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu!”

Trebuie sa fim curati. El ne-a invatat curatenia, puritatea, sfintenia.
9. „Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemaţi fii ai lui Dumnezeu!
10. Ferice*de cei prigoniţi din pricina neprihănirii, căci a lor este Împărăţia cerurilor!”

Asadar, persecutia face parte din invatatura lui Iisus si dca o adunare/biserica nu o, trebuie s-o parasiti.
Un crestin care nu e persecutat de altii sau de alti crestini, din cauza dragostei sale pentru adevar, nu e invatat de Doctorul Ieoşua; asta e pur si simplu.
Si acum hai sa facem o lista cu toti crestinii, pastorii persecutati pentru dreptate. Assa stiti daca Ieoşua i-a invatat sau nu. Veti vedea daca sunt in doctrina lui Iisus sau nu.   
11. „Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni si vor spune tot felul de lucruri rele si neadevărate împotriva voastră!”
Persecutia, critica.
« Si cand vor zice lucruri false… »
« Oh, are 5 vile.. » Am eu 5 vile? Unde le-ati vazut? In vis, poate. Asta e o profetie. Il binecuvantez pe Domnul pentru ca  Ieoşuaa zis: ‚Aceia care cred in Mine vor avea case, pamanturi, mame, tati.’  E scris ca voi avea 5 vile, slava lui Dumnezeu. Aleluia! It E scris, nu e anti-biblic pentru ca n-am furat niciuna si nici nu le am. Dumnezue sa fie slavit!
De fapt, trebuie ca oamenii sa  zica minciuni despre tine.  thE scris. Va invata asta preotii/pastorii vostri? Asta ne invata Hristos! Ce zic ei in adunarile/bisericile dvs.? Zic ca veti fi urati, ca oamenii va vor detesta. Toate astea? Daca vreti sa umblati in sfintenie, pregatiti-va sa suferiti toate astea.
Asta lipseste din bisericile noastre. De aceea Iisus-Hristos Doctorul nu mai e dezvaluit in acelasi timp cu Invatatura Lui. Oamenii isi zic: ‘ Il vreau pe Iisus’, dar stii, daca ar stii oamenii Invataura Sa, multi nu L-ar urma; ah, da, v-o zic s-o stiti.
Invatatura Lui e teribila. Si o avem aici, invatatura Sa.
12. „Bucuraţi-vă si înveseliţi-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri; căci tot asa au prigonit pe prorocii care au fost înainte de voi.”

Cum poate oare cineva care e pe nedrept acuzat, cineva care e de rasul lumii, sa se bucure? Pentru ca, conform logicii umane, vrem sa plangem, sa murmuram, sa tipam, sa dam totul afara, dar aici Iisus  ne cere  sa facem tocmai contraiul firii.
 «Bucurati-va! » E o nebunie. Vreti sa-L urmati pe Iisus cu adevarat? Chiar vreti sa-L urmati pe Iisus?
Azi, cand un pastor e criticat si acuzat ca e vrajitor, magician, fara sa se verific si zic: « Yeda, da, e totula devarat, da, e guru, vrajotir, corupt... nico indoiala. » dar fara sa inteleaga ca invatatura lui Iisus e acolo..trebuie mereu sa verificam invataura lui Iisus, frati si surori. Desigur.  

13. „Voi sunteţi sarea pământului. Dar dacă sarea îsi pierde gustul, prin ce îsi va căpăta iarăsi puterea de a săra? Atunci nu mai este bună la nimic decât să fie lepădată afară si călcată în picioare de oameni.”
Nu mai e buna de nimic,ci e doar aruncata afara si calcata in picioare de oameni.

Vedeti, asta e invatatura Domnului. E teribil.
Si sa vedem acum ce zice in versetele 27 & 28, tot in matei cap. 5?
27.”Aţi auzit că s-a zis celor din vechime: „Să nu preacurvesti.”
28. Dar Eu vă spun că oricine se uită la o femeie ca s-o poftească, a si preacurvit cu ea în inima lui.”

E teribil. Biblia zice ca curvarii nu vor intra in Imparatia lui Dumnezeu, in rai. Si aici Ieoşua impinge invatatura lui Moie mai departe zicand: « Daca unul se uita la o femie si o pofteste a si comis adulter inninima lui. » Domnul meu.
Acum, ziceti-mi cine poate fi mantuit din generatia asta? Ei bine, foarte putini. Aceasta e invatatura lui Ieoşua. Deci, nu poti avea revelatia lui Iisus ca si Doctor fara sa ai revelatia Cuvantului Sau, a Invataturii Sale, a doctrinei Sale.
Inaintam cu versetul 29, Matei capitolul 5:
29. „Dacă deci ochiul tău cel drept te face să cazi în păcat, scoate-l si leapădă-l de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale si să nu-ţi fie aruncat tot trupul în gheenă.”

Aici, exista despartirea de lucrurile rele. Aceasta e Invatatura Lui. Despartirea de ce e rau. « Ochiul tau. » Poate fi internetul, T.V, cinema / filme Hollywood, jocuri pe calculator, anumite reviste, carti etc. Tot ceea ce te afecteaza. Mesajul Domnului taie, nu? Sau anumiti prietenii... iata, asta e invatatura lui Ieoşua. El e categoric.
Versetele 43 & 44:

43. „Aţi auzit că s-a zis: „Să iubesti pe aproapele tău si să urăsti pe vrăjmasul tău.”
44. Dar Eu vă spun: iubiţi* pe vrăjmasii vostri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc si rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc si vă prigonesc.”

Preotii sau pastorii care va persecuta, Iisus a zis  whca nu trebuie sa-i urati, nu, ci rugati-va pentru ei, lucru teribil, nu? Veti zice: «Cum as putea? Pe cei care ma persecuta, care ma ranesc? Si Tu, Doamne, acum imi ceri sa-i iubesc??? » Da, desigur, aceasta e invatatura Domnului Iisus.
Ah ! Ne face bucatele bucatele aici, Domnul.
Si ei vin si te blesteama si tu-i binecuvantezi. Matei 6. See, Vedeti, El ii denunta, denunta formalismul, formatarea religioasa desigur si in versetul  9 „ Iată, dar, cum trebuie să vă rugaţi: „Tatăl nostru care esti
în ceruri! Sfinţească-se Numele Tău”
 El ni-L dezvaluie pe Tatal si ne invatat cum sa ne rugam Tatalui. Ni-L dezvaluie pe Tatal. Vedeti in invatatura lui Ieoşua ca si Doctor, El ne dezvaluie pe Tatal. Ne aduce la Tatal ceresc: «Vedeti, rugati-va asa: Tatal nostru...»
Va apropie azi pastorii dvs. de Tatal?  Va conduc ei spre Dumnezeu? Va imping spre Tatal sau va tin legati de ei, pentru ei? Va zic ei:’ Uite numarul meu de telefon, suna-ma.’? » Nu, prietene, asta nu e invatatura Domnului. Adevarata invataura este: « mergi inspre Dumnezeu. » Aleluia! Acetsa e mesajul. « mergi inspre Dumnezeu. »  ‘Aici e Mielul lui Dumnezeu care ia pacatele intregii lumi. Si ucenicii lui Ioan Botezatorul L-au urmat pe Iisus... Aceasta e invatatura lui Iisus Hristos din Nazaret.
Aleluia!!!
Frati si surori, suntem in  Matei cap. 6 versetul 25 : „De aceea vă spun: nu vă îngrijoraţi de viaţa voastră,
gândindu-vă ce veţi mânca sau ce veţi bea; nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veţi îmbrăca. Oare nu este viaţa mai mult decât hrana, si trupul mai mult decât îmbrăcămintea?”
« Nu te ingrijora pentru viata ta. »

« Oh, asta e viata mea, e viitorul meu. Totusi, trebuie sa ma gandesc la viata mea. Mi-am jertfit viata. »
Ieoşua iti zice: « Nu te ingrijora de viata ta.  »  Privind hainele si masinile, El iti zice: « Am grija de tine. » Asta e invatatura Sa.
Grijile ucid slujbele; ne imping spre pofte si spre lacomie, spre duplicitate, compromisuri si jaf. Ah, da, fratilor, exista multi care se nelinistesc cu privire la viata lor, incat sfarsesc prin a-si lua concubine, prin a cauta cai si mijloace de iesire din necaz si astfel se apuca sa faca compromisuri de tot felul si sfarsesc prin a fi descalificati de Domnul.
Fratilor,”Cautati mai intia Imparatia lui Dumnezeu si Dreptatea Sa si apoi toate lucrurile va vor fi date pe deasupra..” Cap.7. (Matei)
Frati si surori, sunt multe lucruri de zis aici si ne oprim doar la 2-3 deoadata.   
Iisus ne vorbeste aici de intrarea pe poarta ingusta in versetul 13:’ Pentru ca larga e calea.’ Asta e religia.  »
13 " Intraţi pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, si mulţi sunt cei ce intră pe ea.”

 Asadar, ne da un ordin:  « Intrati! » e un ordin si o cruce. Usa e crucea. Intelegeti, fratilor? Asta e usa oilor, Crucea. El zice: « cere si vei primi, bate si ti se va deschide. Cauta si vei gasi. » Intelegeti? E teribil.
Apoi, El ne vorbeste de profetii mincinosi. Deci, vedeti, in doctrina lui Iisus intra TOTUL. 
Acum, Matei cap. 8, vs. 1:  „Când S-a coborât Iisus de pe munte, multe noroade au mers după El.”
Vedeti?
Sa ne uitam in cap. 5 cu privire la doctrina Mantuitorului. Doctrina lui Hristos in cap. 6., cap. 7, cap. 3, Tot doctrina Sa. Si in cap. 8, Domnul isi incheie invatatura Sa si se da jos de pe munte. Petrece, cred, toata ziua invatand poporul. Intelegeti, fratilor?
Acum sa ne uitam bine la invatatura Sa: ii invata depsre drepatte, ii invata despre pace, despre bucurie, despre profetii mincinosi, toate in acelasi timp. Dar, noi oamenii, noi suntem cam asa: «Trebuie sa iau doar o invataura azi, privind dreptatea , asta o sa dezvolt.Altfel le prea amestec si nu inteleg oamenii... » Dar, Opreste-te acum si vorbeste-le despre rapire. ». tu: «Nu, nu, nu, si nu. » Oamenii sunt complet religiosi! Intelegeti?
(Au obiceiuri: merg acolo in ziua cutare si fac aia si aia...si zic ca e in Numele Domnului, cand poate Domnul vrea cu totul altceva de la ei Cand rugaciunea devine obicei, nu mai e buna. .-n.tr.)
Doctrina lui Iisus!
Cand a terminat, S-a coborat de pe munte si asta e minunat. A coborat si la poale era un lepros ce-i cerea ajutorul. Deci, El il curata pe omul acesta, il vindeca  si are grija de el cu multa dragoste.
Domnul sa fie binecuvantat pentru lucrarea Sa!
Ieoşua e intr-adevar Doctorul Doctorilor. Frati si surori. El stie cum sa ne invete. Vedeti?
Care e deosebirea dintre Doctorii oameni si Iisus? Invatatorii, adica oamenii ce invata pe altii aduc doar invatatura ca asta, majoritatea timpului, adica fara nici o viata in spatele invataturii.(adica fara semne de vindecari in adunarile/bisericile lor...inca mai au schiopi si ologi la usile lor. Ne mandrim cu cate stim noi despre Dumnezeu, cu cat cunoastem noi Biblia..desi putine roade aducem ..n.tr.)
 Preotii/pastorii va imbuiba cu mesaje, impartasesc cunostiinta, intelectuala, dar fara de viata, care doar va umfla, ca si drojdia . In loc sa va aduca viata, umilinta/smerenie si frica de Domnul, va umfla de mandrie...
Dar care e deosebirea dintre Iisus si oameni?  E aceea ca atunci cand Iisus ne invata, nu doar ca ne da cunostinta din Scripturi, dar pe langa acesta cunostinta, El ne comunica/ ne impartaseste Viata. Life Viata prin experienta. Ne face sa trecem prin ea... Ne face sa suferim tot felul de teste in unicul scop de-a ne modela, de-a slefui. Si ne formeaza in mijlocul parintilor nostri, prin mamele noastre. Acesta e Ieoşua, Doctorul care incepe sa ne invete. Sa nu credeti ca  El n-a inceput sa va invete doar la inceputul conversiunii dvs. Nu! V-a invatat d ela conceptie. Ne-a invatat de la conceptie. De altfel, David ne-o zice clar: « De la snaul mamei mele. » Ieremia, si el, a zis-o:  « Am fost ales, am fost pus deoparte de la sanul mamei mele. »
Si, d ela nastere, desi necredinciosi, Ieoşua a inceput sa aibe grija de noi, sa ne protejeze. Si in toate circumstantele, in toate situatiile prin care trecem, Dumnezue ne modeleaza in ciuda faptului ca noi nu ne dam deaparat seama de Mana Sa. El scoate lumea din noi, ne sfinteste, ne corecteaza, ne disciplineaza. Si asa ne invata El. Tineti minte ca El e Dumnezeul circumstantelor, Stapanul timpului si al circumstantelor. Aleluia!
Invatatura lui Iisus. O s ane uitam la alt pasaj, o sa citim povestea unui om ce-a primit invatatura lui Gamaliel si care apoi a invatat si a predat invatatura lui hristos si a stiut sa faca deosebirea dintre aceste 2 tipuri de invataturi.  . Galateni capitolul 1 v 13 - 17.
13. „Aţi auzit, în adevăr, care era purtarea mea de altădată, în religia iudeilor. Cum, adică, prigoneam peste măsură de mult Biserica lui Dumnezeu si făceam prăpăd în ea;
14. si cum eram mai înaintat în religia iudeilor decât mulţi din neamul meu, de o vârstă cu mine. Eram însufleţit de o râvnă nespus de mare pentru datinile strămosesti.
15. Dar, când Dumnezeu – care* m-a pus deoparte din pântecele maicii mele si m-a chemat prin harul Său – a găsit cu cale
16. să descopere în mine pe Fiul Său, ca să-L vestesc între Neamuri, îndată, n-am întrebat pe niciun om,
17. nici nu m-am suit la Ierusalim la cei ce au fost apostoli înainte de mine, ci m-am dus în Arabia.
Apoi m-am întors din nou la Damasc.”

Suntem in Faptele Apos. 26 vs 1 - 6.
1. „Agripa a zis lui Pavel: ‚Ai voie să te aperi!”’Pavel a întins mâna si a început să se apere astfel:
2. ‚Mă socotesc fericit, împărate Agripa, că am să mă apăr astăzi înaintea ta pentru toate lucrurile de care sunt pârât de iudei;
3. căci tu cunosti foarte bine toate obiceiurile si neînţelegerile lor. De aceea, te rog să mă asculţi cu
îngăduinţă.
4. Viaţa mea, din cele dintâi zile ale tinereţii mele, este cunoscută de toţi iudeii, pentru că am petrecut-o în
Ierusalim, în mijlocul neamului meu.
5. Dacă vor să mărturisească, ei stiu de la început că am trăit ca fariseu, după cea mai îngustă partidă a religiei noastre.
6. Si acum sunt dat în judecată pentru nădejdea făgăduinţei pe care a făcut-o Dumnezeu părinţilor nostri’.”

Faptele Apos. 22 vs 3. „Eu sunt iudeu, născut în Tarsul Ciliciei; dar am fost crescut în cetatea aceasta, am învăţat la  picioarele lui Gamaliel să cunosc cu de-amănuntul Legea părinţilor nostri si am fost tot atât de plin de râvnă pentru Dumnezeu, cum sunteţi si voi toţi azi..”
Vedeti? Pavel primise 2 tipuri de invatatura. Cunoscuse 2 scoli. Scoala lui Gamaliel si cea a lui Dumnezeu.Scoala lui Gamaliel si Scoala lui Dumnezeu. Gamaliel fusese nepotul lui Hillel.  Hillel fusese un mare erudit. Si asa cum v-am spus deja, in timpul primului secol existau 2 scoli: cea a lui Şamai (un radical) si cea a lui Hillel (teolog mai moderat) si conform istoricilor, acel Gamaliel fusese nepotul lui Hillel.
Biblia ne zice ca Pavel fusese instruit/ format de catre Gamaliel. A stat la picioarele acestuia. Stiti desigur ca-n acea vreme, studentii stateau la picioarele Doctorilor si asa invatau d ela profesorii/mentorii lor. Si Pavel obijnuise sa stea la picoarele Dascălului sau: Gamaliel- omul care l-a instruit ani de zile, care l-a invatat Cuvantul, care i-a predat Torah.
Si aveti vazut ce-a produs in Pavel invatatura lui Gamaliel: religie, un zel amar- ne zice atata de bine Galateni cap. 1. Pavel era mult mai avansat in Iudaism decat majoritatea compatriotilor sai de varsta lui. Si Biblia ne zice clar ca era atasat; ca avea un zel excesiv fata de traditiile parintilor sai. Asadar, pentru si fata de cine? Hillel, desigur. Deoarece Gamaliel ii fusese tatal spiritual/duvohnicesc in religie.  
Pavel a crezut ca-L servea pe Dumnezeu persecutand crestinii. Credea ca apara Torah/Legea. Oare cati nu-s cei cu gust amar care vor sa inceapa lupta cu conducatorii duhovnicesti, cu oamenii lui Dumnezeu crezand ca fac un bine, fara a-si da seama ca devin judecatori. Si Pavel fusese invatat de catre Gamaliel; Pavel crezuse ca avea o cunostinta teribila in Torah, in ale Legii. Dar uitati-va la el acum, pe drumul catre Damasc. Era cat pe ce sa persecute crestinii dina cel oras, cand pe drumul spre Damasc, Ieoşua, Dascălul Dascălilor il intalneste si ce se inatmpla? Pavel e orbit de Domnul. Totul e facut cu un scop anume, nu e ceva la intamplare si nimic nu e la intamplare; Biblia ne zice ca nu exista noroc. In Scriptura in the Scripture talk about knowledge. Ochii sunt simbolul cunoasterii. Vedeti? Cunoastiinta.
Pentru ca cu ajutorul ochilor, putem citi si castiga cunostiinta. Dumnezue ne orbeste; in sens literar inseamna ca Dumnezeu dovedeste astfel prostia in care era Pavel si cat de lispsit d eintepeciune era el, cat de ne-inteligent fusese acest fariseu, Pavel din Tars - maretul erudit, marele doctor- orbise! Apoi, el trebuise sa fie invatat pentru ca nu era capabil sa mai citeasca Torah (cu ochii, caci era orb) si totul fusese facut de catre Doctorul Doctorilor! Caci pavel avuse nevoie sa aibe ochii duhului deschisi. Exista 2 tipuri de ochi: primii, cei fizici si apoi cei ai sufletului sau duhul omului.
Sa vedem  Efeseni cap.1 versetul 18. Pavel se ruga pentru frati sa fie luminati:
18. „si să vă lumineze ochii inimii ca să pricepeţi care este nădejdea chemării Lui, care este bogăţia slavei
mostenirii Lui în sfinţi.”

« sa va lumineze», sau « photizo » in greceste, inseamna «a face sa devina evident».
Dar luminati de catre Cine? De Dumnezeu, desigur. Fie ca El sane lumineze ochii inimii!
Dascălii oameni cauta sa ne deschida ochii fizici, dar doctorul Ieoşua Dascălul Dascălilor, cand El ne invata, apoi El chiar ne deschide ochii inimii.
Acesta e omul interior, duhul uman al omului ce primeste invatatura; si nu e acelasi lcuru. Lucrurile prind inteles, devin clare in mintile si in sufletele noastre, suntem dintr-odata luminati, dezvaluiti. Si ce le lipsete multor intelectuali, savanti este ca desi au ochii fizici deschisi, cunostinta fizica, ce aintelectuala la nivelul ochiului deoarece citesc carti (sunt bine ‚cititi’) , desi pot vedea, prietenii mei, ei nu-s invatati. Dumnezeu ne invatat, El ne deschide ochii inimii si acolo, inauntrul nostru, omul interiror se trezeste, e nascut din nou, total regenerat. Si de aceea rugaciunea lui Pavel e ca ochii efesenilor sa fie deschisi, adica si ochii si inimile lor.
Asadar, de-aia, mesajul timpului dat de Dumnezeu poate fi inteles doar de acei barbati si femei ai caror ochi ai inimii au fost luminati, si nu e vorba de ochii fizici caci pot vedea foarte bine fara s ainteleaga gandul lui Dumnezeu. Din aceasta cauza, in Matei 13, vs.11-13, Ieoşua zice:
11. „Iisus le-a răspuns: ‚Pentru că vouă v-a fost dat să cunoasteţi tainele Împărăţiei cerurilor, iar lor nu le-a fost dat.
12. Căci celui ce are, i se va da, si va avea de prisos; iar de la cel ce n-are, se va lua chiar si ce are.
13. De aceea le vorbesc în pilde, pentru că ei, măcar că văd, nu văd, si măcar că aud, nu aud, nici nu înţeleg’.”
De-aia de 7 ori in Apocalipsa 2 si 3, Duhul le zice bisericilor ‚acela ce are urechi de auzit, sa auda ce zice Duhul bisericilor’. Nu e vorba de-a avea urechi fizice, ci urechea spirituala de care Biblia vorbeste in Isaia 50:
5. „Domnul, Dumnezeu Atotputernic Mi-a deschis urechea, si nu M-am împotrivit, nici nu M-am tras înapoi.”
Da, frati si surori, da.
Acest mesaj pe care-l predic, de intoarcere la Cuvant de cativa ani de-a denunta zeciuiala, cladirile bisericilor/adunarilor numite biserici, puterea de acaparare a adunarilor de pastori, controlul preotilor si al pastorilor asupra bisericilor  cu scopul de-a le sfarama, de-a le jefui... ei bine, frati si surori, il predic pentru ca Dumnezeu mi l-a dat prin Duhul Sau cel Sfant. A trebuit mai intai sa am ochii, ochii inimii deschisi ca sa inteleg acest Cuvant. In orice caz, Biblia nu poate fi inteleasa din punct de vedere intelectual, iti trebuie o privire duhovniceasca si asta multumita Duhului Safnt care a inspirat Scritpura.  
Deci, fratilor, in Efeseni  3, versetele 1 pana la 5, Pavel zicea:  
„1. Iată de ce eu, Pavel, întemniţatul*lui Isus Hristos pentru voi, Neamurilor…
2. (Dacă cel puţin aţi auzit de isprăvnicia harului lui Dumnezeu care mi-a fost dată faţă de voi.
3. Prin descoperire dumnezeiască am luat cunostinţă de taina aceasta despre care v-am scris în puţine cuvinte.
4. Citindu-le, vă puteţi închipui priceperea pe care o am eu despre taina lui Hristos,
5. care n-a fost făcută cunoscut fiilor oamenilor în celelalte veacuri, în felul cum a fost descoperită acum sfinţilor apostoli si proroci ai lui Hristos, prin Duhul.”
Ati inteles? Se face prin revelatie, asa cum ne zice si Galateni 1 vs. 15-17: . „Dar, când Dumnezeu – care m-a pus deoparte din pântecele maicii mele si m-a chemat prin harul Său – a găsit cu cale să descopere în mine pe Fiul Său, ca să-L vestesc între Neamuri, îndată, n-am întrebat pe niciun om, nici nu m-am suit la Ierusalim la cei ce au fost apostoli înainte de mine, ci m-am dus în Arabia. Apoi m-am întors din nou la Damasc.”
In concluzie, Ieoşua ne invata prin revelatie, prin iluminare. Deosebirea consta in asta. Inseamna ca atunci cand nici macar nu citesti Biblia, El te lumineaza rpintr-un verset. Mi se intampla adesea. Cateodata, cand doar deschid Biblia asa, iluminarea cade dintr-o data. Si Duhul Sfant va poate da corelatii intre versete si capitole.
Va poate trasnporta in duh in trecut; El va poate arata lucruri in timp ce invatati pe altii. Inveti, primesti revelatie/iluminare si asa se elibereaza ungerea si focul se raspandeste si oamenii primesc eliberari de tot felul, vindecari si demonii nu suporta Cuvantul si asa ei parasesc automat trupurile omenesti. Si tot asa pleaca si boala din bolnavi.
Si asa s eintampla, fratilor. Asa obisnuiau apostolii sa predea sub ungerea lui Dumnezeu. Si de aceea trebuie sa-L cunoastem pe Iisus Doctorul. Invatatorul. Mi-a zis-o El Insusi. De-aia apostolii Il numeau Stapan, cu sensul de Invatator, Rabbi, Acela care invata.
Prietenii mei, din copilarie Iisus a avut grija de invatatura mea biblica. Oh! E magnific!
O sa-miz ici poate ‚ce sa fac sa ma invete si pe mine Iisus? Ce sa fac ca sa primesc invatatura Sa?’ Nu e complicat. Dezvolta o relatie cu El, mediteaz aCuvantul, El o sa inceapa sa te invete si vei observa ca invatatorii pe internet, majoritatea, frati si surori, va fac sa va pierdeti timpul. Va distrag. Ascultati-l pe Iisus, invatatura Lui, o sa vomitati invatatura pastorului/preotului dvs. daca acesta nu e invatat de Iisus Insusi! Desigur!
Fratilor, pe bune, nu e mandrie ce o s ava zic in continuare: cateodata cand ascult o invatattura, orice subiect, daca persoana nu e invatata de Duhul lui Dumnezeu, nu pot. Inchid mesajul. Imi iau Biblia si meditez asupra ei. Dar, cu nu mult timp in urma, cand stateam in pat si citeam o carte scrisa de un profet care a trecut acum la Domnul 0 un om cu siguranta invatat de Domnul si care   a scris cartea asta in prezenta Lui, cred, am simtit ceva, o teribila ungere ca era eliberata...Nu ma intrebati care e numele lui. Aleluia!

Oamenii marturisesc asta, o stiti: « Frate Shora, am citit cartea dvs. ‚Intre Mainile Olarului’ si un demon mi-a iesit din corp, din suflet. Am fost vindecat.  » Frati si surori, nu oz ic pentru ca e scrisa de mine, nu e din cauza invataturii primite de la Iisus cel ce face toate lucrurile, nu-s eu. Asadar, omul e nimic. Intelegeti? Deosebirea consta in Domnul. Chiar citind o carte, oamenii pot fi eliberati, vindecati, mantuiti. Asta e deosebirea dintre Duhul Sfant care vindeca si toti teologii si ceilalti doctorii religiosi.
Prieteni, lasati-L pe Iisus sa va invete; va rog. Strigati la El acasa, plangeti catre El,  implorati-I Harul; cereti-I Domnului sava invete, sa va invete mult...Iisus Acela care invata atat de mult...
Terminam cu un psalm: Psalm 78.  El obisnuia sa predea mult in pilde, cand umbla pe pamantul asta.
Ps. 78 vs 1 & 2  (o cantare a lui Asaf)
1. „Ascultă,poporul meu, învăţăturile mele! Luaţi aminte la cuvintele gurii mele!
2. Îmi deschid gura si vorbesc în pilde, vestesc înţelepciunea vremurilor străvechi.”
“ Luati aminte, ascultati cuvintele gurii mele.” Tocmai asta trebuie sa fecm! Inceheiem aici invatatura. Sa va deschideti urechea la cuvintele iesite din gura cui? A lui Ieoşua, desigur. Acolo si aici, (in Vechiul si Noul Testament-n.tr.), e Ieoşua Cel care vorbeste. Profetul Asaf era un preot, un levitsi era prefetul cel ce vorbea aici in psalm. Era de fapt Iisus cel ce vorbea prin Asaf, prin gura lui. Si Ieoşua ii zice poporului Israel prin acest profet: « Poporul Meu, ascultati  instructiunile mele! Instructiunile mele! Lauti aminte la cuvintele gurii Mele.” Pe Domnul si nu la vorbe omenesti.  
Daca urechile dvs. asculta criticile, murmurele, invataturi pe internet ( ale oamenilor aflati deasupra filetului lui Iisus si nu aflati in el-n.tr.) f riscati sa va poluati, pentru ca in spatele fiecarei invataturi exista un duh. Si daca omul care preda e lacom, primesti lacomia; daca Dascălul e curvar, comiti adulter samd. Trebuie s-o stiti  deoarece in spatele oricarui cuvant exita o putere, exista o putere.  
Dumnezeu a creat lumea prin Cuvantul Sau. Asadar, toate cuvintele sunt insotite de o putere, de o ungere. De aceea sa nu deschideti urechea si sa ascultati orice fel de invatatura, ci verificati-o in rugaciune si vedeti daca persoana care invata Cuvantul e de la Dumnezeu. Rugati-va Domnului, El va va arata starea sufeltului acelui om. Copiii lui Dumnezeu, ascultati-ma foarte atent, va rog; vrem sa-L punem pe Hristos in inimile voastre. 
Si Ieoşua spune aici: «O sa-mi deschid gura in pilde, » sau mot-a-mot in parabole.  « O sa rostesc lucruri asucnse, lucruri din trecut ».
Asadar, invatatura lui Ieoşua e intelepciune din vremurile trecute. In asta consta deosebirea. De asemenea, frica de Domnul e inceputul intelepciunii. Asadar, invatatura lui Iisus aduce teama, dragostea de Domnul, ne face smeriti, si ne impinge sa ne binecuvantam dusmanii, s ane rugam pentru cei ce ne persecuta. Invatatura lui Iisus ne face, fratilor, s ane inchidem urechile la critici, la ce zic oamenii pentru ca e normal ca ei sa vorbeasca si desigur, e fireste ca ei sa vorbeasca neintelesuri, prostii. O sa-ti zica: « Ai 10.000 de vile.. » desi nu le-au vazut – si zic asta din gelozia care le infierbanta inimile.
Dar, nu lasati toate astea sa va opreasca. O sa va trateze de toate numele, de magician, de hot, de guru, e firesc.  Multi va vor parasi, va vor abandona, e scris. Iisus a fost abandonat de multi ucenici. Biblia ne zice in Ioan 6 ca multi dintre ucenicii sai au plecat, nu-L mai urmau. Daca  El care e Dumenzeu a fost parasit de ucenici, apoi noi, fratilor? Ei bine, este biblic. Pavel o zcie:  Pavel says: « Toti cei care erau in Asia m-au parasit. »
E biblic. Nu fiti socati daca vi se intampla. Este scris.

Vreti ca Dumnezeu sa va vindece si sa va binecuvanteze, dar sa nu traiti conform Cuvantului...Nu s epoate. Intoarcerea la Cuvant e intoarcerea la tot ceea ce este scris, nu doar la miracole si slava, ci si la acceptarea de respinjeri, de insulte, de persecutii, de necazuri samd; asadar, acceptati Evanghelia, toata Evanghelia, nu luati doar lucrurile careva convin. Mare e Dumnezeu!
Aleluia!!                                                                              
Acesta e mesajul lui Ieoşua, prieteni. Ieoşua Doctorul.
Vreun om va invata cu adevarat invatatura Diomnului Iisus, daca Il lasati pe Domnul sa va invete in casele dvs., daca Il acceptati pe El ca Doctor, ca si Invatator al dvs., ca si Stapanul dvs., in acest caz, veti deveni adevarati ucenici, adevarati conducatori, adevarati diaconi, buni crestini, adevarati ucenici pentru cav-ati pus temelia pe Hristos.

Multi oameni au vrut si vor sa-mi impuna viziunea lor, doctrina lor, dar le zic: ‚Nu ma intereseaza.’ Sunt altii ce-mi spun: « Esti mandru, crezi ca-i inteles tot. » Nou, fratilor, n-am zis asta, chiar si un copilas ma poate invata. Dar daca copilul nu e inspirat de Dumnezeu, n-o sa-l ascult. O s aascult doar pe acei si acelea care Il au ca Invatator pe Hristos, nu pe aceia care nu-L au pe El ca Doctor; invataura acestora din ruam nu ma intereseaza. Pentru ca e in joc viata vesnica. Trebuie sa nu ai temelia, sa nu te pozitionezi pe chestii care te trag dintr-o parte in alta, trebuie sa fii corect cu Domnul , sa faci pace cu El si sa ai toate lucrurile in ordine, adica sa te temi de El, toti trebuie sa ne temem de El.
(O sa ne judece pe toti, o sa judece toate lucrarile Crestinilor, El e nu doar Mantuitor, ci si Judecator, Leul lui Iuda. –n.tr. vedeti cartea frateleui Shra „ Fructele Duhului Sfant.”)
Fie ca Dumnezeu sa va pastreze, sa va ajute in tot! El sa va binecuvanteze! Ieoşua e adevaratul Doctor al tuturor Doctorilor! Nicodim a stiut-o.

Fiti intariti, incurajati si binecuvantati!  

Commentaires

Matthieu 25:1 à 13

Alors le royaume des cieux sera semblable à dix vierges qui, ayant pris leurs lampes, allèrent à la rencontre de l'époux. Cinq d'entre elles étaient folles, et cinq sages. Les folles, en prenant leurs lampes, ne prirent point d'huile avec elles; mais les sages prirent, avec leurs lampes, de l'huile dans des vases. Comme l'époux tardait, toutes s'assoupirent et s'endormirent. Au milieu de la nuit, on cria: Voici l'époux, allez à sa rencontre! Alors toutes ces vierges se réveillèrent, et préparèrent leurs lampes. Les folles dirent aux sages: Donnez-nous de votre huile, car nos lampes s'éteignent. Les sages répondirent: Non; il n'y en aurait pas assez pour nous et pour vous; allez plutôt chez ceux qui en vendent, et achetez-en pour vous. Pendant qu'elles allaient en acheter, l'époux arriva; celles qui étaient prêtes entrèrent avec lui dans la salle des noces, et la porte fut fermée. Plus tard, les autres vierges vinrent, et dirent: Seigneur, Seigneur, ouvre-nous. Mais il répondit: Je vous le dis en vérité, je ne vous connais pas. Veillez donc, puisque vous ne savez ni le jour, ni l'heure. Matthieu 25: 1 à 13